Peter Lindström

Porträttet: Formgjutna hörselskydd ska skydda anställdas hörsel

Peter Lindström är Managing Director för Cotral Lab Suomi och VD och ägare av Cotral Lab Sverige, ett företag som arbetar för att skydda de anställda hörsel. Sedan år 2018 finns det över två miljoner arbetstagare i fyra olika världsdelar, som dagligen använder företagets formgjutna hörselskydd. Peter Lindström säger att hans fokus ligger på användare och kundtillfredsställelse.

Peter Lindström har en bakgrund som entreprenör i biltillbehörsbranschen sedan tidigare. 2012 sålde han sitt bolag och behövde hitta något nytt. Tidigare än så arbetade han på ett amerikanskt bolag, de sista åren som VD för Norden och Baltikum.

– Då hade jag mitt arbetsrum i Solna, men reste naturligtvis mycket.

Bosatt var han både då och nu i Finland.

Hur länge har du arbetat på Cotral och med vilka uppgifter?

– Jag har jobbat med Cotral sen 2013. Vi är ju ett privat företag som hade lyckan att börja samarbeta med den största i världen vad det gäller formgjorda hörselskydd. Mitt jobb som entreprenör är att se till att organisationen har vad dom behöver för att vara framgångsrika.

– Jag sätter mycket tid att säkerställa två saker. För det första att kvaliteten på produkterna är 100 procent. Användaren har ju vår produkt i örat 8 timmar per dag så den måste vara skön att använda. För det andra, fabriken producerar i 3D-teknik så våra modeller som vi gör av örat måste vara o toppkvalitet. Det sätter vi mycket krut på. Därför följer jag noggrant tillfredsställelse av användaren och kund – vår kontaktperson.

Vad lägger du fokus på i ditt arbete?

– Fokus ligger på användare och kundtillfredställelse. Våra produkter är lätta, sköna att använda och med dem kan man kommunicera. Detta medför att användaren kan använda skydden 100 procent av tiden han vistas i buller. Produkterna är CE-märkta så de är ett säkert val för arbetsgivare. Produkten kommer med många tjänster som underlättar uppföljningen av skydden som är i bruk. Mitt fokus är att se till att vi har rätta service och att våra kunder känner till denna service.

– Men naturligtvis som VD och ägare av Cotral Lab Sverige är jag ansvarig av ekonomin i vårt bolag och att försäljningen fortsätter utvecklas. Vi utbildar våra hörselskyddsexperter kontinuerligt för att kunna möta kundernas behov nu och i framtiden. Detta ser jag som en viktigt del av vår framgång.

Vad är dina främsta erfarenheter av arbetet?

– Jag har märkt att våra partners sätter stort värde på att medarbetaren har det bra på jobbet. Våra kunder är erfarna och kan mycket om buller och vi känner att vi kan hjälpa till att hitta lösningar som medarbetaren använder. Buller skapar yrkesdövhet som är en av de vanligaste – om inte den vanligaste – arbetsolyckan. Eftersom skadan kommer över en lång tid kan det hända att den anställde inte alltid kan se upp för den på ett adekvat sätt. Det är viktigt att han trivs med jobbet, men inte är isolerad. Detta är en utmaning som vi svarar på på ett sätt som passar arbetsgivaren.

Läs mer

Branschorganisationen för producenter, importörer, grossister, återförsäljare och utbildningsföretag för personlig skyddsutrustning.

NSA, Box 22 307, 104 22 Stockholm | Telefon: +46 (0)708-97 67 56

Powered by Brasab