FOTO JOHANNES JANSSON/WIKIMEDIA COMMONS

Fyra omkom i arbetsplatsolyckor under juli månad

Under juli månad förolyckades fyra personer på sin arbetsplats. Det gör sommarmånaden till en av årets mest olycksdrabbade visar Arbetsmiljöverkets preliminära statistik.

Den 7 juli dog en ställningsbyggare i 30-årsåldern, sedan mannen fallit från en byggställning i Umeå en vecka tidigare. Han fördes tilll sjukhus akut med allvarliga skador och lades in på intensivvårdsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus, men hans liv gick inte att rädda, skriver TT.

En vecka senare omkom två personer vid arbete i en vätgastank i Gimo på Sandviks anläggning. De två männen i 40- respektive 60-årsåldern skulle utföra servicearbete i tanken. När de hittades var de inte kontaktbara och konstaterades avlidna senare. Händelsen utreds som arbetsmiljöbrott och en förundersökning har inletts med rubriceringen vållande till annans död.

En dag senare, den 15 juli, klämdes en man ihjäl mellan betongelement vid en arbetsplats i Sörmland.

Enligt den preliminära statistiken har 16 personer dött i arbetsolyckor till och med juli månad i år, vilket är en minskning jämfört med de senaste åren.

 

Läs mer

Branschorganisationen för producenter, importörer, grossister, återförsäljare och utbildningsföretag för personlig skyddsutrustning.

NSA, Box 22 307, 104 22 Stockholm | Telefon: +46 (0)708-97 67 56

Powered by Brasab