Bild från Drägers svenska hemsida.

Levererar 200.000 svensktillverkade andningsskydd

Vid en pressträff på torsdagen kunde socialminister Lena Hallengren berätta att Socialstyrelsen tecknat avtal med Dräger om att leverera ytterligare 200.000 andningsskydd varje månad till personal inom vår och omsorg.

Sverige har genom avtalet säkrat omfattande leveranser av andningsskydd av högsta filtreringsklass.

– Det är betydande och viktiga tillskott, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Dräger levererar redan sedan tidigare andningsskydd till en del regioner i Sverige. Det nya avtalet innebär att leveranser kommer att börja redan innan mars månad är över och dessa kommer att vara svensktillverkade, berättade Jonas Nyquist, marknadschef vid Dräger Sverige vid pressträffen.

– Personlig skyddsutrustning till vårdpersonal har varit en flaskhals, vilket är skälet till att vi arbetar dygnet runt för att se till att vi säkrar att det finns ett skydd för den som arbetar i vården, säger Lena Hallengren.

Hon berättade även att ett intensivt arbete pågår för att få fram material som fastnat i Europa på grund av exportrestriktioner, men även med att teckna nya avtal med företag som kan leverera material.

Dräger Svenska AB är en av medlemmarna i NSA.

Branschorganisationen för producenter, importörer, grossister, återförsäljare och utbildningsföretag för personlig skyddsutrustning.

NSA, Box 22 307, 104 22 Stockholm | Telefon: +46 (0)708-97 67 56

Powered by Brasab