Utvecklingen för oss under senaste åren har varit mycket stabil, säger Christian Nilsson.

Ny medlem av NSA: Svenskägda Sordin AB

Svenskägda bolaget Sordin AB är ny medlem av NSA och är en marknadsledande leverantör av personlig skyddsutrustning ovan hals, men just nu med störst fokus på hörselskydd och utveckling av nya kommunikationsskydd.

Företagets kunder finns inom såväl industri och jakt som inom polis, militär och räddningstjänst.

– Vi har lång erfarenhet av såväl utveckling och tillverkning av hörselskydd, hjälmar och visir, som globalt samarbete med våra kunder, säger Christian Nilsson,  Marketing & Sales Director för Sordin AB.

Sordin AB tillverkar hörselskydd för dämpning vid låga, mellan och höga frekvenser (både för hjässbygel och hjälm), hjälmar och visir. 

– Det är många ingående komponenter och designen av hörselskydden är patenterade.

Hörselskydden som tillverkas och levereras är elektroniska och/eller passiva.

Vad kännetecknar era produkter?

– Hög komfort, modern och tilltalande design, bästa passformen och garanterad prestanda/dämpvärden är kännetecknande fördelar för våra slutanvändare.

Sordin återfinns på två platser, Vikmanshyttan och Värnamo. I Vikmanshyttan tillverkas passiva hörselskydd, visir och skyddshjälmar, medan Sordin i Värnamo är specialiserade på aktiva hörselkåpor. Totalt har verksamheten cirka 90 anställda.

Vad hoppas ni på att uppnå genom medlemskapet i NSA?

– Med samarbetet hoppas vi att Sordin ska kunna inhämta både kunskap, skapa affärsmöjligheter och bredda vårt nätverk i branschen, men självklart att kunna dela med oss av vår kunskap och kunna påverka branschen till ökade insikter om hörsel och säkerhet. Vi har mycket som vi kan dela med oss av och därmed tillsammans med andra kunna utveckla organisationen.

Hur har utvecklingen varit för Sordin?

– Utvecklingen för oss under senaste åren har varit mycket stabil. Under senaste året har vi fokuserat på att lägga basen för nya strategier och tillväxtplaner, vi lägger fortsatt mycket tid på att sätta detaljerna nu för att kunna släppa på ytterligare framöver. Strategiperioden sträcker sig tre år framåt och vi ser goda tillväxtmöjligheter inom alla segmenten, säger Christian Nilsson.

Det senaste elektroniska hörselskyddet från innovationsföretaget Sordin har en unik funktionalitet som gör att en grupp på upp till femton personer enkelt kan kommunicera trots bullrig miljö. Konceptet Sordin Share har utvecklats i samarbete med Prevas. Målgruppen för den nya produkten finns till exempel inom tillverkningsindustrin, snickerier och entreprenadfirmor, där personer i ett arbetslag har behov av att kommunicera i en miljö som kräver hörselskydd.

Sordin Share lanserades på marknaden under september 2021 och presenterades bland annat under den internationella arbetsmiljömässan A+A Düsseldorf i slutet av oktober.

Fotnot: Det var 2018 som företaget Sordin i Värnamo förvärvades av Wikmanshyttan Safety AB, och nu bildar de båda företagen tillsammans koncernen Sordin AB.

Läs mer

Branschorganisationen för producenter, importörer, grossister, återförsäljare och utbildningsföretag för personlig skyddsutrustning.

NSA, Box 22 307, 104 22 Stockholm | Telefon: +46 (0)708-97 67 56

Powered by Brasab