Skidskytteförbundet meddelar att SafeQare har gått med som officiell leverantör till förbundet.

Ny officiell leverantör av personlig skyddsutrustning

Skidskytteförbundet är glada att meddela att SafeQare, en ledande tillverkare av personlig skyddsutrustning, har gått med som officiell leverantör till förbundet. Detta samarbete markerar en gemensam strävan mot hållbarhet och hög kvalitet inom skidskyttesporten.

SafeQare, med sin bas på Vikbolandet utanför Norrköping, tillverkar och producerar högkvalitativ personlig skyddsutrustning för både privat och offentlig sektor. Produkterna inkluderar tex munskydd, FFP2 andningsskydd, desinficeringsservetter och nitrilhandskar mm. Företaget har en starkt förankrad hållbarhetsstrategi med en betoning på svensk tillverkning, minimal klimatpåverkan och användning av återvunnet material.

– Under Covid-19 pandemin började landslaget använda munskydd och det är något de fortsatt med framför allt under resor. Det känns tryggt att vi har tillgång till bra produkter från SafeQare. Vi ser fram emot att utrusta våra landslag med deras produkter, säger Anna Maria Uusitalo sportchef på förbundet.

SafeQare strävar efter att minimera sin miljöpåverkan genom att tillverka sina produkter i Sverige med material från Sverige och Europa. Genom att använda solceller för en stor del av sin energiförsörjning och satsa på klimatsmarta lösningar i sin produktionsprocess, visar företaget ett starkt åtagande för hållbarhet.

– SafeQare är stolta över att vara en del av Svenska Skidskytteförbundets resa. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att stödja Svenska Skidskytteförbundet med våra produkter. Vi önskar alla skidskyttar och ledning en framgångsrik säsong och ser fram emot att fira många svenska framgångar tillsammans säger Fredrik Tambour, talesperson för SafeQare.

Om SafeQare Vikbolandet AB:

SafeQare Vikbolandet AB är en ledande tillverkare av personlig skyddsutrustning med hög kvalitet och minimal klimatpåverkan. Företaget tillverkar produkter som munskydd, andningsskydd, plastförkläden, hårnät, skoskydd, desinficeringsservetter och nitrilhandskar. Med sin bas på Vikbolandet utanför Norrköping, strävar SafeQare efter närproducerad tillverkning och en stark miljöprofil i hela sin verksamhet.

Läs mer

Branschorganisationen för producenter, importörer, grossister, återförsäljare och utbildningsföretag för personlig skyddsutrustning.

NSA, Box 22 307, 104 22 Stockholm | Telefon: +46 (0)708-97 67 56

Powered by Brasab