Ahlsell förvärvar Proffklær AS och stärker därmed sin position inom arbetskläder och skyddsutrustning i östra Norge.

Stärker position inom arbetskläder och skyddsutrustning i Norge

Ahlsell Norge AS har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Proffklær AS, en av Norges största fristående leverantörer av arbetskläder, profilkläder och personlig skyddsutrustning. Bolaget består av 18 medarbetare och omsättningen uppgick till 90 MNOK 2022. Verksamheten omfattar butik, webbutik och lagerverksamhet i Brobekk, Oslo. Företaget är ett Eco-Lighthouse-företag och medlem i Grønt Punkt.

Pressmeddelande:

Mervärde för kunderna

Förvärvet av Proffklær AS är ett viktigt steg i vårt fortsatta arbete med att bredda vårt erbjudande inom arbetskläder och skyddsutrustning. Med förvärvet stärker vi ytterligare vår position som en leverantör av förstklassiga produkter och tjänster på marknaden. Proffklærs kunder får nu tillgång till Ahlsells breda produktportfölj, omfattande logistiklösningar och tjänsteutbud.

Stärkt erbjudande av fallskyddsutrustning, service och utbildning

Genom detta förvärv får Ahlsells kunder inom olika branscher också tillgång till utökad kompetens och ett stärkt sortiment av fallskyddsutrustning. Ahlsell erbjuder redan utrustning, kurser och service inom detta område, men kommer nu att ha ännu större kapacitet och högre kompetens för bland annat genomförandet av viktiga utbildningar. Reparation och service bidrar också till att utrustningen håller längre, vilket ger både en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning för kunderna.

Tillträde beräknas ske i början av juni.

Läs mer

Branschorganisationen för producenter, importörer, grossister, återförsäljare och utbildningsföretag för personlig skyddsutrustning.

NSA, Box 22 307, 104 22 Stockholm | Telefon: +46 (0)708-97 67 56

Powered by Brasab