NYHETER

Underhållsmässan stängde efter två dagar

Underhållsmässan i Göteborg, som skulle ha arrangerats 10-13 mars, stängde redan efter två dagar på grund av beslutet från regeringen att alla evenemang som samlar fler än 500 deltagare ska ställas in. Skyddsombudsdagarna ställdes in helt.

Beskedet kom väl inte som någon chock direkt eftersom Folkhälsomyndigheten på onsdagens eftermiddag gav offentlighet att rådet till regeringen var att stoppa alla evenemang som samlade fler än 500 personer. Ett beslut som regeringen fattade på onsdagkvällen.

– Tråkigt förstås. De jag pratade med under mässans första dagar var väldigt nöjda med den höga kvalitet på besökarna som kom. Många hade fått reserestriktioner från sina företag och myndigheter så det var färre än väntat. Bara några dagar innan mässan pekade allt på all time high, säger Joakim Stenberg, VD för NSA.

Reseförbundet slog också bland föredragshållarna och programmet fick göras om redan under de första två dagarna.

– Men alla elva utställare från NSA fanns på plats, vilket var glädjande.

Stämningen var dock avvaktande, enligt Joakim Stenberg, och när beskedet kom att resterande dagar skulle ställas in kom det inte som någon överraskning.

Frågorna som ställs nu är om mässan kommer att arrangeras senare i år, nästa år eller först 2022 som planerat.

– Underhållsmässan arrangeras normalt vartannat år, men nu är ju ingenting ”normalt”.

Något annat som behöver redas ut är också det ekonomiska efterspelet efter de inställda dagarna. Ska deltagare och utställare få pengar tillbaka? Och hur blir det med övriga kostnader som redan är betalda?

Trots allt bekymmer så kan nuvarande situation också på ett sätt vara gynnsamt för NSA.

– Folk har verkligen fått upp ögonen för det här med personligt skydd, inte minst andningsskydd och saker som plasthandskar. Situationen nu sätter verkligen fingret på frågorna kring hur man kan och ska skydda sig.

Branschorganisationen för producenter, importörer, grossister, återförsäljare och utbildningsföretag för personlig skyddsutrustning.

NSA, Box 22 307, 104 22 Stockholm | Telefon: +46 (0)708-97 67 56

Powered by Brasab